Concursos de vots a facebook, una presa de pèl?

Baixeu de la parra, hi molts usuaris que han creat usuaris falsos del facebook i estan organitzats. Facebook ho sap i per això prohibeix els concursos de m’agrada.

La manera més fàcil de guanyar seguidors en una pàgina de Facebook és organitzar un concurs de premi pel que té més m’agrades. És molt viral, però aquells que ho fan no s’han llegit les bases dels concursos de Facebook. El que en realitat aconsegueixen és un alt percentatge d’usuaris falsos, cosa que facebook vol evitar, per això ho prohibeix.

Estrategies que utilitzen els usuaris per guanyar concursos de vots:

  • Vota’m, jo et voto.
  • Et voto 10, vota’m 10, et voto 20, vota’m 20, etc
  • 500 vots per 30€, 2000 vots per 80€, etc
  • Vaig creant usuaris falsos i vaig votant amb ells.
Com fer concursos de vots a facebook
A einnova varem fer una campanya per ninsfactory a facebook de la que vaig aprendre una cosa dels concursos: L’important és fer participar.
En el cas de ninsfactory, es tratava d’un concurs de fotos de carnaval. Les mames i els papes enviaven fotos dels nens i nenes disfraçats per participar. Això ja limita qui pot participar i els obliga a declarar la seva intenció de participar fora del mur i les fotos facebook (A les bases podeu veure que necessiteu una app propia, no es pot fer via mur o via fotos). Qui publicava les fotos era ninsfactory. Així es complien les bases de facebook.
La foto més votada guanyava. La sillita de paseo la va guanyar un traficant de m’agrades. Va ser un error, les bases no ho contemplaven i és dificil de controlar.
Sabeu el més graciós? Alguns participants innocents son els que van començar a intercanviar vots i finalment els professionals dels intercanvis, que van ser els últims d’entrar al concurs, són els que van aconseguir més vots.
Dit això. Ara ho faria diferent. Ja he donat prou pistes, no?
Ah, només dir que tots els que van enviar fotos van tenir una regalet per les molèsties 😉
General