Hi ha coses d’optimització de la conversió que els blogs no et poden ensenyar

metodologia-conversionÉs habitual trobar receptes de les 10 coses que has de fer per optimitzar la conversió de la teva landing o pàgina de destinació. Fàcil! Fem-ho!… Fracàs.

Què ha passat aquí? Doncs que hi ha coses d’optimització de la conversió que els blogs no et poden ensenyar.

He fet un llistat i ho hem comentat amb Fernando Beneitez,  Natzir TurradoXavier Colomés i Ricardo Tayar. Moltes gràcies per la vostra opinió!

D’optimització de la conversió un blog no et pot ensenyar:

  • El teu context és diferent, cal pensar el model de comportament que tenen els usuaris amb la teva oferta. Tenir en compte el model mental dels usuaris et permetrà optimitzar el procés de compra.
  • Només el 10% dels tests best practices  funcionen. Pots aprendre a recollir dades i analitzar-les, però els insights i les conclusions són pròpies de cada web i empresa i no les trobaràs en infografies. Quin sentit té provar el mateix per British airways que per Ryanair?
  • Saber com aplicar, correctament i de manera pràctica, els principis de persuasió en el teu lloc i negoci.
  • No pots saber si els canvis són correctes fins que no fas un experiment i veus el resultat del test.
  • Quins tipus de mètode d’investigació aplicar en cada cas. Per exemple, té més sentit una sessió d’usabilitat que un test multi-variant en un procés de finalització de compra amb poques visites.
  • Tots els coneixements i experiència que necessites per saber prioritzar quins tests poden ser més ràpids d’executar, fàcils d’implementar i amb més impacte.
  • El valor de les mètriques i les dades és diferent segons el teu model de negoci i això condiciona la interpretació i els resultats. En definitiva, haurem de saber com inferir que tindrem resultats construint una bona hipòtesi.
  • Pensament creatiu i saviesa per trobar punts òptims globals i no només locals. La intuïció de saber quines bones pràctiques funcionen a cada sector i context.

Els comentaris són benvinguts tant aquí com a twitter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.