Arcadi Oliveres publica ‘Aturem la crisi’ aquest 31 de març

Un llibre que parla de la crisi del sistema capitalista financer, de la crisi permanent del tercer món; la crisi ecològica; la crisi de valors i d’una crisi de les democràcies.

Em faig ressò de la publicació del llibre Aturem la crisi per Acradi Oliveres el dimecres 31 de març. Aquest economista no Neolibral president de Justícia i Pau ens explica coses que potser hauriem de saber per entendre i per aturar la crisi.

Jo que he tingut la sort de tenir-lo de professor, m’inclino a pensar que contindrà multituds de històries que no conec.

A continuació us deixo més informació sobre la presentació del llibre:

Aturem la crisi, d’Arcadi Oliveres

El llibre per saber què ha passat amb la crisi, denunciar els culpables i proposar solucions per canviar el sistema

Arcadi Oliveres desemmascara en aquest llibre els principals culpables d’una crisi que s’hagués pogut evitar i de la qual tots en som una mica còmplices

Vivim immersos en diferents crisis. Una crisi del sistema capitalista financer; una crisi permanent, la del tercer món; una crisi ecològica; una crisi de valors; una crisi de les democràcies… Totes aquestes crisis, però, no s’han produït per generació espontània. I aquest llibre sorgeix de la voluntat de denunciar uns especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars i que ho fan sense que ningú no els posi cap fre. A Aturem la crisi, Arcadi Oliveres, líder dels moviments altermundistes, desemmascara els principals culpables d’una crisi que s’hagués pogut evitar i de la qual tots en som una mica còmplices. El llibre treu a la llum perversions financeres, retrata especuladors sense fre, el frau fiscal, els paradisos fiscals… De nivell mundial a casa nostra, de Bernard Madoff al Palau de la Música passant pels oleoductes d’Afganistan o Santa Coloma de Gramanet.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:Tindrà lloc el dimecres 31 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a la Llibreria Bertrand (Rambla de Catalunya, 37). Acompanyaran l’autor Muriel Casals, professora d’economia i presidenta d’Òmnium Cultural, Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau i Iolanda Fresnillo, investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització.

ARCADI OLIVERES Barcelona (1945), és doctor en Ciències Econòmiques, professor del departament d’Economia Aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau. És president del Consell Català del Foment de la Pau, de la Fundació Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès, de FOCIR i de l’Associació Lectura Fàcil. És membre actiu de la Societat Catalana d’Economia, d’ATTAC i del patronat del Casal d’Europa de Sabadell. En el terreny editorial, ha col·laborat a ¿Quién debe a quién? Deuda ecológica y deuda externa (Barcelona, 2003), Aldea Global, Justícia Parcial (Barcelona, 2003), El ciclo armamentista en España (Barcelona, 2000) i Nord- sud, diagnòstic i perspectives (Barcelona, 1988). En solitari ha publicat Contra la fam i la guerra (2004), Un altre món (2006) i El meu camí cap a la utopia (2008), tots tres a Angle Editorial.

Comentaris

  1. Piliar Guzmán

    Gracias por acudir a la escuela de adultos de La Llagosta.
    Su conferencia me ha dejado con un buen sabor de boca y con un agridulce pensar,¿como podemos luchar contra la injusticia del hambre y del paro? Si la gente sabemos lo mal que lo hacen los gobiernos y la gente poderosa y con dinero que lo unico que quieren es llenarse mas los bolsillos sin importar las consecuencias de los que estan mas abajo.
    Mucha gente como usted con estudios,con carreras,que salgan y denuncie estas atropellos y estas injusticias, muchos de nosotros lo seguiremos.
    Gracias otra vez,por compartir con nosotros su saber.

  2. manel gómez i morlans

    Al Sr Oliveres no tinc el gusts de coneixer-lo. El conec a traves d’un ex-alumne seu,l’alava com a profesor i com a persona.
    Es l’únic en aquests pais de mentiders i faruiseus que diu les coses pel seu nom, la veritat ni tem, ni ofent. Soc un fervent admirador seu. Anim, Sr Arcadi, combrego completament amb tot el que he llegit. Tinc 80 anys. Una salutació cordial. Manel

  3. borvi

    Gracies Sr. Arcadi Oliveres. Si aig de ser sincer no l’e conegut fins avui, que he vist al programa singulars del 33 en una breu Peró precise anàlisis sobre la crisis i com si a arribat. Agraeixo l’esforç que fa per tal de que la societat Catalana estigui al corren del que esta passant.

  4. Mariló S S

    Benvolgut Sr. Arcadi Oliveres,

    El passat dia 22 d’agost d’enguany, vaig veure un programa del Canal 33 “Singulars” en el qual l’hi feien una entrevista -suposo referent al llibre que ha publicat i que porta per títol “Aturem la crisi”- he de dir-li que no l’he llegit encara, però sols el sentir les seves paraules aclaridores de com tenim la situació actual al nostre país, encoratja a llegir-ho.

    Em sento molt satisfeta d’aber-lo conegut -encara que sigi solament per televisió- endevant les persones que com vosté investigen i miren de descobrir la corruptela de molts els manàires que tenim actualment al mon.

    Tinc l’esperança de que aquest mon en que vivim, no es deshumanitzi i totes les persones s’adonin que si ens estimem els uns als altres (sigin del color, país, religió o crences polítiques que sigin) arribarem a tenir una existència més feliç, aceptem les diferències i aprenem a ser millors.

    A la meva infantesa a casa meva em van ensenyar; no fassis als altres el que no vols que et fassin a tu, fés bé i no fassis mal que altra religió no et cal.

    Ser ric sols de dineres o de posició és a la vegada ser molt pobre. En el segle XXI, no tindría d’haber-hi cap país del mon que patís gana… uns llensen el menjar i altres no tenen rés per fica-se a la boca. Tots formem part d’aquest planeta enomenat “TERRA”, no el destuïm, ajudem-nos entre tots, estimem-nos.

    Fins aviat Sr. Arcadi, (por ser m’hé enrrollat una mica!).

    Cordialment,

    Mariló

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.