Persistència del temps real en temes que mereixen dedicació

Últimament el ritme s’ha accelerat, twitter ha convertit Internet en temps real. Com a consumidors d’informació ara tenim més informació al moment. Aquest fet es reflecteix amb l’èxit de les xarxes socials i els microblogs.

La majoria de blogs tenen una publicació diària. Així que si volem seguir el ritme ens cal estar permanentment connectats o dedicar-hi com a mínim una estona cada dia. Si ens falta temps, això pot produir una disminució de la freqüència de publicació d’apunts propis substituint el temps d’escriure apunts amb temps d’estar al dia.
Ara bé, tot i la gran irrupció del temps real hi ha una gran necessitat de que les coses perdurin en el temps. El que vull dir es que hi ha informació que es queda com una conversa a twitter o actualitzacions al mur de facebook que desapareixen.

    Hi ha coses que ja no les trobarem ni buscant-les, aquesta és la meva conclusió.

Temes viscuts en temps real

Quan has d’escriure en un blog, per cada apunt s’hi dedica cert temps i no tenir prou temps et fa ser breu i concís. Els microblogs (tumblr, posterous, twitter) et permeten ser més ràpid, però no n’hi ha prou en ser ràpid.
Altres han cobert el que feia jo mateix. Per exemple:
  • Primera edició twitera de Vist i no vist a Catalunya Radio
  • Noticia de TVE1 on apareixo al stand de einnova a Ecommretail
A mi m’hagués agradat publicar uns quants apunts amb més profunditat durant el mes d’abril i en comptes d’això he anat informant del que anava fent als meus followers.

Una reflexió i una pregunta per acabar

La procrastinació volguda.
Per ser productiu has de deixar per més endavant temes no prioritaris. Hi ha temes que mereixen un apunt en profunditat i com que requereixen força temps de dedicació per tractar-lo no arriben mai a escriure’s. No sé si altres bloggers els passa el mateix.
[poll id=”4″]

Comentaris

  1. No et negaré que tinc especial interès en que facis la teva guia d’estil, però això és perquè no dec ser objectiu 😛

    Realment la cosa rau en escriure el que més et vingui de gust o el que creguis que et pot aportar més.

    1. Rau rau, no has votat! Fa més d’1 mes que no escric. No tinc prou temps per tractar tot el que crec que val la pena i al final es queden molts temes en idees o esborranys.

  2. Votat! (i ja hi havia un altre vot!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.