Google Chrome sense trobar a faltar els complements de Firefox

Vaig revisar tots els complements de Firefox que utilitzava i vaig comprovar la seva disponibilitat com a extensions de Google Chrome. Aquest és l’anàlisi que n’he fet punt per punt per passar-se de Firefox a Google Chrome.

Per què Firefox o Google Chrome?

Sembla que encara hi ha qui no s’ha cansat d’Internet Explorer i encara continua utilitzant-lo. Pel que fa als estàndars de desenvolupament web, semblava que amb Internet Explorer 8 començaven a anar pel bon camí, però ara els governs Italià i Alemany recomanen no utilitzar Internet Explorer sobretot per motius de seguretat.

Cal oferir navegadors alternatius als usuaris d’Internet Explorer i per mi les més òptimes a nivell de rendiment i de funcionalitats són Firefox i Google Chrome.

Passant de Mozilla Firefox a Google Chrome

Corrector ortogràfic
Tant Firefox com Chrome tenen incorporada la funció de correcció per defecte.
De tota manera, a Firefox preferia disposar de l’extensió SpellBound.

Correcció d’errors en URLs
La barra de direccions de Chrome funciona com un buscador, per tant si t’equivoques de URL realitza una cerca a Google. A Firefox utilitzava URL Fixer

Sincronització de favorits
Tant a Firefox com a Chrome disposes de Xmarks. Aquesta extensió permet la sincronització de marcadors de favorits entre diferents ordinadors i navegadors. Google ho ha incorporat per defecte en el navegador, però jo prefereixo utilitzar Xmarks, ja que està disponible per tots els navegadors.

Botó per compartir
En comptes de ShareThis, m’hi he posat Google Share Button.

Checklist diari
L’extensió de Firefox Morning coffee obre en pestanyes aquelles pàgines web que vols veure diàriament. Per Chrome existeix Session Manager que permet guardar l’estat de les pestanyes obertes en un moment per tornar-les a obrir en l’estat en que les havies guardat.

Lectura posterior
L’extensió Read it later et permet guardar pàgines per la seva lectura posterior. Està disponible tant per Firefox com per Chrome.

Gestió de contrasenyes
Firefox disposa d’un dispositiu de seguretat amb contrasenya mestre. Això vol dir que pots guardar les teves contrasenyes i protegir-les amb una contrasenya. Chrome no disposa de contrasenyes mestres i no xifra les contrasenyes que guarda. Una opció és el servei de LastPass, però jo sóc desconfiat d’aquest tipus de serveis i per tant ara mateix procuro recordar totes les contrasenyes que utilitzo.

Eines de desenvolupament
A Firefox es disposa de Web Developer. A Chrome he trobat l’extensió Pendule que no és tant extensa, però té funcions molt interesants que substitueixen extensions com ColorZilla i Total Validator.
Firebug no està disponible a Chrome, però Firebug lite i View Selection Source son un bon complement.
A Firefox hi ha YSlow i a Chrome i ha Speed Tracer.

Mode Offline de Google
És una funcionalitat que permet utilitzar el mode offline de serveis de google. A Firefox cal instal·lar-se l’addon, en canvi a Chrome està disponible sense instal·lar-se res.

Restaurar pestanya tancada
Mentre que a Firefox utilitzava l’extensió Undo Close Tabs buton, a Chrome només cal que obri una nova pestanya i seleccioni la pàgina dels que apareixen a “Tancats recentment”

Subscripcions RSS
Firefox té per defecte una funcionalitat de subscripció RSS, en canvi a Chrome cal instal·lar l’extensió RSS Subscription Extension.

Edició imatges
Tant Firefox com Chrome disposen de picnick. Aquesta extensió permet capturar o editar tota la pàgina o una imatge en concret.

Personalització amb scripts d’usuari
Greasemonkey és una extensió de Firefox que ho permet, en Chrome cal habilitar els scripts al moment d’iniciar-lo. Aquí tens alguns scripts útils. No he provat de substituir Leechblock amb el script d’usuari Invisibility Cloak, aquestes són extensions que bloquegen llocs web limitant el seu temps de navegació.

Showcase de pestanyes
Per mostrar totes les pestanyes obertes a Firefox hi ha la Firefox showcase mentre que a Chrome hi ha la Chrome showcase.

Prendre mides
Measureit és la mateixa extensió a Firefox i Chrome per mesurar l’alçada i l’amplada. Ara mateix em falla amb Ubuntu.

Informació del domini
A Firefox hi ha WOT per verificar la reputació, FlagFox per verificar el país on s’allotja la pàgina web i d’altres per verificar Alexa i el PageRank de Google. Chrome uneix aquestes extensions en una mitjançant Ultimate Chrome Flag

Sobre el canvi de Firefox a Google Chrome

Firefox té una extensió anomenada NoScript. Aquesta extensió permet fer una llista blanca dels llocs webs dels que permets l’utilització de javascript. A Chrome no hi ha res semblant, ja que Chrome no té el que es necessari per la deshabilitació selectiva i bloqueig d’objectes.

Chrome no té extensions que utilitzo Firefox:

 • Funcions addicionals a les pàgines d’error amb ErrorZilla plus
 • Gestió de baixades amb un petit botó a la barra d’estat amb Download statusbar
 • Ordenació de les icones de la barra d’estat amb Organize statusbar.
 • Enviament i visualització capçaleres HTTP/HTTPS personalitzades amb Tamper Data.
 • Copia de seguretat de Firefox amb FEBE

De tota manera a Chrome he trobat extensions que no estaven a Firefox i que trobo força útils:

 • Docs PDF/PowerPoint Viewer: Vista previa de PDFs, presentacions i altres tipus de documents amb Google Docs Viewer.
 • Google Quick Scroll:Et permet saltar directament als punts rellevants de la cerca realitzada a Google.

Alguna proposta? Quina ha sigut la teva experiència?

Comentaris

 1. L’extensió que trobo a faltar (hi era per versions anteriors de Firefox) és Duplicate Tab, que duplicava una pestanya amb el recorregut que havies fet i tot…

  El Chrome ho incorpora? no ho he sabut trobar…

  Gràcies!

  1. Botó dret a la pestanya i… Duplica!

 2. Bé, jo prefereixo Chrome bàsicament per la velocitat, i en quant a extensions la veritat és que cada cop n’utilitzo menys. Bàsicament el Gmail Notifier del Firefox prefereixo tenir-lo al sistema operatiu (al Mac el tens a la barra superior i és molt útil), en lloc de Echofons i històries twitteres em foto directament a les webs de Seesmic o Brizzly, i potser sí que la del GReader em seria útil, però sincerament prefereixo fer una ullada “in situ” per veure què tinc per llegir.

  Les extensions que menciones, a excepció de la del RSS Sunscriptions, no les he fet servir pràcticament mai. M’agraden els navegadors minimalistes i el Chrome en aquest sentit és fantàstic. Precisament una extensió que utilitzo a FF és la “Download status bar” perquè em toca els nassos el popup de les descàrregues, però al Chrome això està resolt de sortida. O sigui que Google forever. 😉

 3. Impressionant article. Jo no utilitzo tantes.
  Una extensió que em fa molt servei és AdBlock Plus, complementada amb NoScript.
  M’he enganxat a Taboo per guardar Tabs. Suposo que és similar a Read Later.
  Molt útil també Add to Search Bar, que permet afegir qualsevol camp de cerca trobat a una web a la pròpia barra de cerca del FF.

 4. Reconec que desde que utilitzo Chrome només me’n recordo de Firefox quan una web no s’executa correctament. Disposa de totes les aplicacions, i és ràpid i senzill. Per mi el millor navegador que hi ha actualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.