Pay to Play: Google et farà pagar Adwords si vols analitzar paraules clau com cal

Tots els usuaris registrats a Google utilitzen https des del 19 d’octubre i això té repercussions en l’anàlisi de les paraules clau de la teva web.

Les estimacions de Google ens deien que no podríem saber un 2% de les keywords. Però bé, dir la mitjana d’impacte no sembla molt transparent. Quin és l’impacte del 5% més afectat?

La realitat ha sigut que amb Google+ i la nostra dependència als productes de Google hi ha llocs que veuen un (not provided) en més del 20% de les seves visites des de buscadors. Podeu veure una conversa molt interessant entre @mattcutts i @randfish en referència a un article que valora l’impacte d’eliminació de keywords.

Si no tenies pressupost ni per SEO ni per fer una campanya d’adwords, almenys podies veure el rebot i el temps de pàgina del 100% de les teves paraules clau. Ara només veuràs les keywords dels que no han iniciat sessió ni a Gmail, ni a Google+ ni a cap producte de Google… i, bé, cada vegada hi haurà més usuaris a Google.

Vols saber el 100% d’estadístiques de les teves keywords? Només hi ha una alternativa: Google Adwords.

Bryan Eisenberg: Pay to play now! So much for free analytics.

Senyors de Google, tinc una solució molt fàcil! Podríeu etiquetar com a orgànic les visites provinents dels resultats de cerca. Si no voleu activar-ho per defecte només cal que habiliteu l’opció des de Google Webmaster Tools.

Què me’n dieu?

PD: Amb un dels adwords scripts que he desenvolupat recentment, es poden volcar a google docs els termes de cerca exactes que han utilitzat i que han activat paraules clau dels teus anuncis d’adwords.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.