Pay to Play: Google et farà pagar Adwords si vols analitzar paraules clau com cal

Tots els usuaris registrats a Google utilitzen https des del 19 d’octubre i això té repercussions en l’anàlisi de les paraules clau de la teva web.

Les estimacions de Google ens deien que no podríem saber un 2% de les keywords. Però bé, dir la mitjana d’impacte no sembla molt transparent. Quin és l’impacte del 5% més afectat?

La realitat ha sigut que amb Google+ i la nostra dependència als productes de Google hi ha llocs que veuen un (not provided) en més del 20% de les seves visites des de buscadors. Podeu veure una conversa molt interessant entre @mattcutts i @randfish en referència a un article que valora l’impacte d’eliminació de keywords.

Si no tenies pressupost ni per SEO ni per fer una campanya d’adwords, almenys podies veure el rebot i el temps de pàgina del 100% de les teves paraules clau. Ara només veuràs les keywords dels que no han iniciat sessió ni a Gmail, ni a Google+ ni a cap producte de Google… i, bé, cada vegada hi haurà més usuaris a Google.

Vols saber el 100% d’estadístiques de les teves keywords? Només hi ha una alternativa: Google Adwords.

Bryan Eisenberg: Pay to play now! So much for free analytics.

Senyors de Google, tinc una solució molt fàcil! Podríeu etiquetar com a orgànic les visites provinents dels resultats de cerca. Si no voleu activar-ho per defecte només cal que habiliteu l’opció des de Google Webmaster Tools.

Què me’n dieu?

PD: Amb un dels adwords scripts que he desenvolupat recentment, es poden volcar a google docs els termes de cerca exactes que han utilitzat i que han activat paraules clau dels teus anuncis d’adwords.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.