Lliçons apreses en la direcció estratègica de Steve Jobs, “Forever Young”

Una empresa ha d’imaginar, ha de crear productes, els ha de vendre, s’ha d’esforçar en millorar-los i ha de ser tenaç i persistir.

Steve Jobs va tenir una visió: la tecnologia ha d’estar a l’abast de les persones.

Va dotar Apple d’una missió: fer tecnologia per a les persones. L’iPod, n’és l’exemple més clar. Amb aquest dispositiu, pots disposar de tota la teva biblioteca musical a la teva butxaca. Això, apropa clarament la tecnologia a les persones.

Va promoure uns valors. Si tenim una imatge al cap a on volem anar i de quina manera actuarem per aconseguir-ho, ja tenim mig camí fet.

“Tenim un ambient on pots fer que les coses passin ràpid. Un munt d’espais oberts i ments obertes. Col·laboració i per descomptat, innovació. Obsessió compartida per aconseguir que fins l’últim detall sigui correcte.”

Va dirigir Apple, prenent la iniciativa i establint els reptes de futur. Sent coherent amb una visió, una missió i uns valors clars. Va imaginar productes, els va crear i es va esforçar en petits detalls que marcaven la diferencia.

De Steve Jobs pots aprendre que no es suficient esforçar-se en millorar productes, cal imaginar-se com hauria de ser el millor producte i treballar per aconseguir-lo de forma persistent com si sempre fossis jove.

Forever Young de Bob Dylan interpretat per Norah Jones en el recordatori a Steve Jobs:

Un apunt final, Dennis Ritchie també ha mort recentment. Un dels impulsors de Unix i del llenguatge de programació C. Sense ell, Linus Torvalds no hagués creat GNU/Linux.

L’important no és si s’està d’acord o no amb la visió de Steve Jobs, sino que cal tenir una visió pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.