Lliçons apreses en la direcció estratègica de Steve Jobs, “Forever Young”

Una empresa ha d’imaginar, ha de crear productes, els ha de vendre, s’ha d’esforçar en millorar-los i ha de ser tenaç i persistir.

Steve Jobs va tenir una visió: la tecnologia ha d’estar a l’abast de les persones.

Va dotar Apple d’una missió: fer tecnologia per a les persones. L’iPod, n’és l’exemple més clar. Amb aquest dispositiu, pots disposar de tota la teva biblioteca musical a la teva butxaca. Això, apropa clarament la tecnologia a les persones.

Va promoure uns valors. Si tenim una imatge al cap a on volem anar i de quina manera actuarem per aconseguir-ho, ja tenim mig camí fet.

“Tenim un ambient on pots fer que les coses passin ràpid. Un munt d’espais oberts i ments obertes. Col·laboració i per descomptat, innovació. Obsessió compartida per aconseguir que fins l’últim detall sigui correcte.”

Va dirigir Apple, prenent la iniciativa i establint els reptes de futur. Sent coherent amb una visió, una missió i uns valors clars. Va imaginar productes, els va crear i es va esforçar en petits detalls que marcaven la diferencia.

De Steve Jobs pots aprendre que no es suficient esforçar-se en millorar productes, cal imaginar-se com hauria de ser el millor producte i treballar per aconseguir-lo de forma persistent com si sempre fossis jove.

Forever Young de Bob Dylan interpretat per Norah Jones en el recordatori a Steve Jobs:

Un apunt final, Dennis Ritchie també ha mort recentment. Un dels impulsors de Unix i del llenguatge de programació C. Sense ell, Linus Torvalds no hagués creat GNU/Linux.

L’important no és si s’està d’acord o no amb la visió de Steve Jobs, sino que cal tenir una visió pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.