Consultor SEO de Barcelona, català i del Barça

Qui és un mal consultor SEO?

A vegades tradueixen SEO consultant per consultor de posicionament en buscadors, però això no és del tot exacte. Ja que una cosa es assegurar-se que un lloc està dissenyat segons els requisits dels motors de cerca i l’altre es intentar manipular els resultats de cerca de forma il·lícita. Google ens avisa que ens penalitzarà si utilitzem trucs destinats a millorar la nostra posició en els resultats de cerca. Mireu aquest exemple de SEO que ens ve de Madrid:

espe

“Oye, pon un link con mi blog! No te pido tanto”. Això es el que va demanar Esperanza Aguirre, presidenta del PP de Madrid, a Montserrat Domínguez, directora de El Huffington Post.

Esperanza Aguirre es del Real Madrid. Jo sóc un consultor de marketing que va néixer a Barcelona, que viu a la província de Barcelona i que és del Barça. Vaig començar amb titles i meta description’s al 1997, fins i tot abans de la fundació de Google i tot això a canviat molt. Ja no es pot ser “blackhat” com Esperanza Aguirre.

Què és un consultor SEO?

Un consultor SEO es un professional expert en optimització de motors de cerca que aconsella en totes les àrees de millora de la visibilitat d’un lloc web en els resultats orgànics dels diferents buscadors. Per mi també n’ha de saber de Ecommerce o del sector on treballa. Per què? Seguiu llegint.

En quines àrees participen els consultors SEO?

 

Disseny del lloc i optimització de continguts pels cercadors Un consultor SEO hauria d’ajudar a:

  • Facilitar una navegació amb una jerarquia clara i accessible.
  • Proporcionar una multitud de contingut rellevant, descriptiu, clar i exacte.
  • Utilització de fragments enriquits i d’integració de dades.

Com veieu, no és només feina d’un perfil “digital”. S’hi ha d’implicar algú que es responsabilitzi de la comunicació i del marketing.

Aspectes tècnics dels motors de cerca Un consultor SEO hauria d’ajudar a:

  • Facilitar el rastreig per navegadors de text.
  • Controlar la indexació.
  • Evitar errors de pàgines no trobades o duplicades.
  • Velocitat del temps de càrrega del lloc web en diferents navegadors.

Aquestes tasques un bon tècnic de sistemes i desenvolupador també les hauria de saber fer.

Directius de qualitat o anti-spam Un consultor SEO hauria d’ajudar a:

  • Valorar accions útils pels usuaris i que no tindries problemes d’explicar a un empleat de Google.
  • Fer llocs únics, valuosos o interessants pels usuaris.
  • Eliminació de spam o contingut piratejat.

La qualitat es cosa de la experiència de compra. Per tant hi té molt a dir el gestor de producte i el departament comercial.

Quines tasques fa un SEO?

  • Estudi de requeriments i elaboració d’un pla de projecte adequat a l’entorn, al sector,  a les paraules clau i volum de cerques de l’audiència potencial, etc
  • Audita o informa sobre l’arquitectura de la informació, els continguts existents, els aspectes tècnics i la qualitat del lloc web.
  • Fa el seguiment de les accions recomanades i revisa els resultats de les realitzades (Per exemple: la programació o configuració del lloc web, elaboració i distribució dels continguts, etc)
  • Control periòdic (Per exemple: els enllaços rebuts, el volum de cerques mensuals, les visites des de cerques orgàniques, les posicions, el CTR, el percentatge de rebot, el percentatge de conversió, etc)

Opinions d’altres consultors

No tinc clar és si un SEO ha de “Facilitar una navegació amb una jerarquia clara i accessible.” Jo això ho veig més d’un perfil d’UX que d’un SEO, tot i que està clar que un SEO també hi ha de participar per tal d’organitzar la informació perquè es rastregi de la millor manera possible.
Oriol Farré

Para mi el SEO propone una arquitectura basada en oportunidades de atracción. El CRO la organiza junto al analista en base a negocio y UX (findability, behaviour patterns, usability…), eso sí, no sin antes consultar con el SEO
Natzir Turrado

Veig clar que la figura SEO no mor, sino que es transforma, evoluciona. On és el límit?  Les empreses et demanen que el sigui SEO sigui un SUPERMAN. Jo per sobre de tot defenso el SEO Pur , és a dir , el SEO tècnic, que ja dona prou feina.
Xavier Casas

Un bon SEO es un tècnic que fa que WebmasterTools vagi com la seda, amb números verds a les parts que interessen per convertir i també segueix bones pràctiques. Primer de tot, és una persona collonuda per dipositar confiança, després, programador, metòdic, creatiu, del Barça, analític, … La cirurgia no es un secret, però no tothom es cirurgià.
Sergi de Anta

Més sobre SEO, SEM, UX, CRO i Ecommerce

El SEO pur per mi és el SEO tècnic. La diciplina SEO s’ha d’anar incorporant als departaments de marketing, comercial i de comunicació i així s’ha anat fent.

Moltes de les activitats que fa un SEO no s’haurien de dir SEO. En aquesta presentació sobre CRO a l’esdeveniment sobre SEO anomenat ClinicSEO podeu veure per què el SEO no és millorar posicions, és millorar l’experiència d’usuari del qui busca tant a la nostra pàgina com en d’altres.

Informarse, evaluar, convertir, recomanar. La web està feta de verbs. Les empreses no haurien de demanar l’estrategia de marketing o de producte a un SEO. Un bon analista ha de saber informar sobre el comportament dels usuaris a partir de totes les fonts de dades possibles.

Tens en compte les etapes de la presa de desisió en la teva estrategia de márketing? Afiliació, paid search, display i email marketing son canals a tenir molt molt en compte en el marketing online. Fins i tot els mitjans de comunicació s’hi posen en altres canals diferents al orgànic.

Si mires la “presentació SEO en Ecommerce” en un dels primers ClinicSEO, no només es parla de SEO (onpage, linkbuilding, penalitzacions, scraping), es parla de categorització, utilitat i persuabilitat. Això val tan per ecommerce a mida amb Magento o dropshipings amb prestashop.

Per mi la navegació i cateogirtzació és tant important que no es pot deixar de mans d’una sola persona. Un SEO investigarà paraules clau per proposar una estructura interna d’enllaços segons necessitats tot assegurant que sigui accessible. Un consultor UX farà entrevistes, card sorting, i tests d’usabilitat per ordenar & validar la navegació. Un analista web investigarà el comportament per detectar possibles problemes i proposar experiments. Hi ha tasques compartides vistes des de punts de vista diferents (A alguns es consulta a d’altres s’informa, un se n’encarregua i n’hi ha un que té l’última paraula)

Per estar al dia, hi ha diferents hashtags interesants #conversionthursday #clinicseo #eshow #uwabcn #measurebcn i també altres esdeveniments a Barcelona sobre analítica web, optimització, mesurament en mitjans de comunicació, etc

Si en comptes de “posicionar paraules clau” necessites planificar el teu marketing o optimitzar la teva inversió online coneixem-nos,  contacta amb mi i en parlem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.