Estanislau Verdet tanca els comentaris i Guardiola demana noms

És molt guai ser 2.0, però cal tenir estómac per aguantar segons què, auto-imposar-se una política de què no es publica i temps per dedicar a moderar. Atenció, hi ha coses que no només passen en el món virtual, Guardiola també ha de lluitar contra els Anònims.

 

Avui m’he trobat una declaració de Pau Vallvé (Estanislau Verdet) en contra dels trolls del seu blog:

La mala fe és l’única cosa que m’indigna de debò

Des d’avui en aquest blog ja no s’hi poden deixar comentaris. M’he cansat d’aguantar els repetits intents de desmoralitzar i atacar mitjançant comentaris anònims d’algun/s imbècils que no tenen res més a fer que venir a tocar els collons. A mi hi ha moltes coses que no m’agraden i les ignoro, però aquesta gent no. Tanta enveja, tanta rancúnia, tanta amargor no les entenc i menys amb mentides. El projecte Estanislau Verdet em surt deficitari, és un petit hobby que faig en hores extra-laborals. M’hi gasto més del que genera el projecte, m’hi deixo un munt d’hores i la marodia de caps de setmana, així que prou feina tinc intentant de que tot funcioni i de dedicar-me a compartir-ho a les webs, blogs, facebooks i myspaces, com per aguantar a amargats amb mala fe. Em sap greu, però tanco la possibilitat de comentar en aquest blog (ja bastant mort des de fa temps). Qui vulgui dir algo pot fer-ho de les següents maneres: Missatge al MySpace, comentaris al grup de Facebook, a la pàgina de Facebook o enviant un mail a estanislau.verdet@gmail.com. Prou feina tinc com per aguantar tanta tonteria. A prendre pel sac.

Pau.

Ha fet bé, si no pots dedicar-hi temps no admetis comentaris i deixa que es comenti a les xarxes socials. Personalment no m’agrada que es faci:

 • Utilitzar noms falsos o diferents per la mateixa persona o anònims
 • Auto-elogiar els productes propis en TOTS els llocs de la competència.
 • Criticar la competència on pugui crear més debat i més conflicte.
 • Manipular, mentir controlar l’opinió de comunitats.
 • Actuar de mala fe en un ecosistema o blogosfera pròpia amb el que no et relacionin com a entitat o persona.

No m’agrada la mala fe anònima.  Els diaris online no moderen prou bé, tenen un filtratge automàtic que no funciona, i deixen declaracions que serien de jutjat de guàrdia sense que ningú hi posi el seu nom.Que les xarxes socials no protegeixen la intimitat? Quan es diu una cosa s’ha de firmar. Mireu sinó que va dir Guardiola en un roda de premsa el 6 de novembre de 2009 :

– Periodista: La gente dice que…

– Guardiola: Això m’ho dius tu amb noms i cognoms.

Què en penseu?
Sempre hi ha la opció d’obligar que els que comenten s’identifiquin amb el seu blog (amb OpenID). Si voleu saber més de com posar-ho al vostre blog, hi ha un plugin per wordress de OpenID o comenteu-m’ho aquí.

Actualització: Disculpes, deia que els diaris no moderen i que era una entrevista a Guardiola.

Comentaris

 1. Home, sí, té raó, però si no vols pols no vagis a l’era. Quan tens un bloc, un perfil a facebook, un twitter, … has d’estar disposat a gaudir del bo, però també a suportar el dolent. És cert que falta molta educació 2.0 i que la gent sota una nom de perfil, que els garanteix l’anonimat, poden dir barbaritats que mai et dirien a la cara. En aquest cas les xarxes socials com Facebook, no twitter, et garanteixen en certa manera la identitat de la persona que et comenta però això mateix ho pots aconseguir en un bloc sense necessitat de tancar els comentaris.

  Això sí, si la majoria de comentaris que reps els fa gent de mala fe es comprensible que finalment decideixis no haver d’aguantar-ho més. En tot cas els comentaris es faran en altres llocs on l’interessat potser no podrà exercir-ne el control.

 2. Quantes vegades no em desitjat no haver d’escoltar segons quines bestieses? Si un blog et dóna la oportunitat, per què no fer-ho? I no parlo de callar la boca a les opinions dels altres, això seria del tot nazi…Però callar la boca a “la mala fe”? Per què no!
  Si tu tens un blog dius el que et dóna la gana, i a qui no li agradi que vagi a un altre blog, ABANS de fer comentaris amb mala llet per fotre.
  Trobo extremista tancar l’opció de comentaris al blog, però malgrat això ho trobo bé, perque quan n’estàs fins els collons, n’estàs fins els collons i punt. I a més, per alguna cosa allò és EL TEU blog.

 3. En el meu cas jo no he permés mai cap comentari que m’ataqués al meu propi blog (100% de les vegades anònims). I els he esborrat sempre justament perquè es el _meu_ blog.

  Recordo que el fòrum de mclan el van tancar també per aquest problema de trolls, estaven força farts que les discussions que es generaven no tractaven mai de música, només servien per insultar als membres del grup.

  Per altre banda estic d’acord, en els diaris els comentaris són autèntics trolls el que corre per allà i el seu sistema de moderació no funciona gens. Haurien d’adoptar la puntuació de comentaris per evitar aquest tipus de gentussa que l’únic que busquen es trolejar…

 4. No cal tancar els comentaris però si restringir-los a gent que estigui convenientment identificada.

 5. Estanislau Verdet tanca els comentaris i Guardiola demana noms…

  És molt guai ser 2.0, però cal tenir estó­mac per aguan­tar segons què, auto-imposar-se una política de què no es pub­lica i temps per dedicar a mod­erar. Aten­ció, hi ha coses que no només passen en el món vir­tual, Guardi­ola també ha de lluitar……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.