Evolució de Google Reader i camí cap a Google Wave

Les xarxes socials com facebook,  friendfeedtwitteryoutube, last.fm, blip.fm han canviat la manera com es consumeixen els continguts. Abans s’anava pàgina per pàgina mirant aquelles que ens agradaven i que coneixíem dels mitjans tradicionals.

Amb l’èxit que estan tenint les xarxes socials cada cop més el contingut es genera a les pròpies xarxes socials. A més a més, l’usuari no necessita saber que és un RSS o un feed.

No saps que és Google Reader? Aquí tens un vídeo on s’explica que són els RSS clar i català

Camí a Google Wave

La clau de les xarxes socials és que els usuaris comparteixen el que troben interessant o útil, i que durant dies seguits setmanes seguides pugui ser Michael Jackson.

Google va sorprendre tothom amb l’anunci de Google Wave. Un producte creat amb l’objectiu de representar una conversa i un document al mateix temps. El servei seria com una combinació del correu de Gmail i dels documents de Google Docs com una forma de col·laboració en temps real. D’expectació no és viu i amb l’anunci recent d’un nou sistema operatiu, sembla que Google tornava a crear expectació sense oferir res tangible.

Google Reader més social

El 15 de juliol de 2009 es publica al blog official de google reader unes millores importants per fer que Google Reader sigui més social.

Segons mashable, ho havien de fer per competir amb les xarxes socials. De fet a error500 diuen que només l’utilitzen els usuaris avançats de la web i que cada cop s’assembla més a tumblr.

Juguem a les diferències?

Google Reader al 2006:
google-reader-2006

Google Reader al juliol de 2009
google-reader-jul-2009

Hi ha hagut 4 aspectes claus per fer de Google Reader una eina social:

Ho comenten al blog no oficial de google.

L’evolució cap a Google Wave

El producte estrella de Google és el correu de Gmail. Qui ha provat gmail no l’ha deixat i l’ha estimat? Si o si?

Google Reader i Google Docs són bons productes, però Google Wave està cridat a ser el “superglue” que aconseguirà el que recomanen a ZenHabits minimitzar les safates d’entrada.

Una única safata d’entrada per buidar: correus, documents, blogs, comentaris, etc…

General