Google Reader: subscripció als fils d’actualització, clar i català

Per a què serveix realment Google Reader? Aconseguir totes les notícies i blocs en una mateixa ubicació . Amb Google Reader, estar al dia dels teus llocs web preferits és tan fàcil com consultar el correu.

Explicació de com funciona la tecnologia de subscripció als fils d’actualització

Amb la subscripció als fils d’actualització són els continguts els que “venen cap a nosaltres”. No hem d’estar pendent de quan es publiquen nous continguts, sino que sempre que mirem el nostre lector veurem totes les novetats sense haver de visitar la pàgina contínuament.

Característiques de Google Reader

Fes el seguiment dels vostres llocs web preferits

 • Estigues al dia: Google Reader visita constantment els teus llocs web i blocs preferits a la recerca de contingut nou.
 • Comparteix amb els teus amics: Amb la pàgina pública integrada de Google Reader podràs compartir tot el que t’interessa amb la teva família i amics.
 • Utilitza-ho gratuïts des d’on sigui que estiguis: Google Reader és un producte totalment nou que funciona amb la majoria dels navegadors actuals sense necessitat d’instal lar cap software.

Compartiu amb els teus amics

 • Recomana articles als teus amics: Amb la pàgina pública de Google Reader, pots compartir les teves elements preferits amb els teus amics amb només enviar-los a els enllaços corresponents.
 • Compartiu amb un sol clic:  Fes clic a la icona de compartir a qualsevol element i aquest apareixerà instantàniament a la teva pàgina pública
 • Dóna-li gust al teu lloc: Tens un lloc web o un blog? Afegeix un clip personalitzable que mostri els teus elements compartits més recents a la columna lateral del lloc.

Llegeix en qualsevol lloc i en qualsevol moment

 • Llegeix en els teus desplaçaments: Google Reader funciona en tots els navegadors per a mòbils. Encara que estiguis en una cua o que viatja en tren, Google Reader us manté connectat.
 • Utilitza Google Reader a qualsevol equip: Amb l’accés en línia podràs accedir al teu compte de Google Reader des de qualsevol equip. Les teves subscripcions van amb tu encara que estiguis a casa, a la feina oa l’estranger.
 • Aconsegueix totes les notícies i blocs en una mateixa ubicació amb Google Reader: Amb Google Reader, estar al dia dels teus llocs web preferits és tan fàcil com consultar el correu.

Com em subscric a un fil d’actualització?

1. Cal trobar el fil d’actualització del blog o la pàgina a la que em vull subscriure. Hi ha vegades que l’anomenen RSS o Atom.

Hi ha diferents icones per representar-lo: 

També hi ha navegadors com que hi ajuden posant una icona a la barra de direccions:  

2. Subscripció amb feedburner. Hi ha pagines que et deixen triar Google Reader o la pàgina inicial de Google.

3. Entrar a google reader amb la regularitat que et vagi bé i amb totes les actualitzacions, en comptes de anar de pàgina en pàgina per si trobes novetats. Pensa que no és només per blogs, fins i tot podries posar actualitzacions de twitter, facebook i youtube al teu Google Reader.

Google Reader és útil i Google Wave és “guai”

Google va predir que google wave no tindria èxit el 2010.

Google Wave won’t become successful, but its features will be used in other Google products

Això fa pensar que veurem noves millores a Google Reader. Google reader sempre ha anat millorant i google wave és un producte molt nou. La gent encara no utilitza de forma habitual software wiki.

Més informació sobre Google Reader

Google Reader encara no està disponible en català, però disposes de Google Reader en castellàGoogle reader en Anglès.

Post trobar novetats i més informació al blog de google reader [anglès]

Comentaris

 1. lonlilon

  Molt bon post explicatiu per a aquella gent que desconeix el gran servei que fa el Reader.

  Per a aquells que ja el coneixen recomanar l’accés amb mòbil tàctil per aquesta adreça: http://www.google.com/reader/i/

  si aquesta adreça no els hi funciona correctament, poden provar http://m.google.com/reader

  I altres productes google per a mòbils http://www.google.com/mobile/products/more.html

 2. Carme

  Estem de prova …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.