Aprenent SaaS amb Amazon Web Services i Github, en un curs universitari gratuït

Estic aprenent SaaSRuby i Ruby on Rails i entre alguns recursos que he volgut fer servir hi ha AWS, el núvol de Amazon, i també a Github, un lloc on compartir i guardar el teu codi.

Vaig començar un curs gratuit de Software Engineering for Software as a Service. Els professors són Armando Fox i, el molt conegut, David A. Patterson.

Aquest curs está dins de Coursera, una inciativa de formació universitaria gratuita de Daphne Koller and Andrew Ng.

Alguns dels recursos que recomana aquest curs son AWS i Github.

 

Només registrar-te a AWS, fan una verificació telefónica i també una verificació de la tarjeta de crédit. A tal efecte et truquen i has entrar un pin, i et carreguen aproximadament 1,03€ a la tarjeta de crédit.

Estamos activando tu cuenta para que puedas empezar a utilizar AWS.

Le enviaremos un mensaje de correo electrónico una vez completada la verificación. A partir de ese momento, podrá empezar a utilizar todos los servicios de infraestructura de AWS. Para la mayoría de los clientes, este proceso solo tarda apenas un par de minutos, aunque en ocasiones puede tardar unas horas si se requiere verificación adicional de la cuenta. Dentro del proceso de activación de la cuenta, se incluirá una autorización valorada en $1 en el método de pago (suele ser una tarjeta de débito o de crédito) para comprobar que el método de pago elegido es válido. Esta autorización no es un cargo a la cuenta, pero el banco puede retener los fondos autorizados para que no estén disponibles hasta que venza el plazo de la autorización.

A Github pots tenir projectes públics ílimitats, però si vols colaborar en privat un equip de 2 persones ja costa uns $7 al mes.

S’utilitza el gestor de versions Git.

 

Cursos universitaris gratuits online

De fet hi ha altres iniciatives a part de Coursera amb el mateix model.

  • Udacity amb Sebastian Thrun com a cara més coneguda. Un professor de  Stanford que dirigeix el projecte de Google de cotxe sense conductor. Ara mateix s’està fent un curs que amb l’excusa que aprenguis a programar en Python, programes un cercador ‘tipus google’ component per component.
  • MITx del MIT i dirigit per Provost L. Rafael Reif.

Qué en penseu de la educació universitària gratuita online?

Jo trobo que cal temps i un bon material de referència. Anar saltant pàgina per pagina per aprendre Ruby no es efectiu. Finalment m’he comprat el llibre Software Engineering for Software as a Service tot i estar en borrador per part dels autors,  Armando Fox i David A. Patterson.

I vosaltres, hi teniu experiències negatives?

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.